12 augusti, 2012

Around Stockholm


Elokuun kesäisestä lauantaista nauttien, päätimme viettää päivän katsastelen paikallisia nähtävyyksiä. Ensimmäisenä pysähdyspaikkana oli Turinge, noin 30 km Tukholmasta Göteborgin suuntaan.
Pienen pieni tyypillinen ruotsalainen pikkukylä, jossa uskomattoman kaunis kirkko (valitettavasti en ottanut kuvaa, kun on juuri kunnostuksen alla) . Turingestä löytyy hyvä kreikkalainen taverna, ihastuttava kesäkahvila, ja kesäbutiikki.


10 kilometriä Turingestä saavumme varsinaiseen "pääpaikkaamme" Taxingeen.
TAXINGEN LINNA on nähtävän ja kokemisen arvoinen paikka. Vaikka turisteja on siellä paljon, voit aistia siellä rauhallisuuden ja hiljaisuuden.Oli meillä kunnon syykin käydä  katsastamassa Taxingen linnaa..
tarkoitus oli nauttia sen kakku-buffeesta. Taxinge kakku-buffee on kuuluisa, ja sieltä löytyy pohjois euroopan suurin valikoima erilaisia herkkuja .

Kun pääsimme kahvilan eteen, vastassamme odotti ihan mieletön jono....päätimme yksissä mielissä, että emme odota tuntia jonossa, jotta saisimme kahvia ja HYVÄÄ HERKKUA ....


....katsastimme vieressä olevan pienen butiikin antimet. Ja tavaraa löytyy, kuten kuvista näkyy...


Kävelimme vielä halki Taxingen linnan kauniin puutarhan, venesataman ja  Taxingen kirkon....Kotimatkalla pysähdyimme vielä parille kivalle kirpputorille. 
Mutta Taxingeen pitää vielä palata.......
.........niiden kakkujen pariin !!!!


Hyvää Sunnuntaita!

By Kirsikka

6 kommentarer:

 1. Aivan mahtavat kuvat!
  Ilman muuta teidän täytyy palata kakkujen takia...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Irmastiina!
   Joo, kyllä se pitää päästä kokeilemaan!!

   Radera
 2. Hitsin pimpulat ! Tuonne minäkin haluaisin... Sen verran minussa on prinsessaa, että rakastan linnoja ja KAKKUJA -- Mitä ihanaa ? Kakkubuffet ? Ja nyt valuu jo kuola... ONNEKSI sentään EI ollut yhtään kuvaa...

  Pidän noista hevosista; olin haaveillut semmoisesta pitkään, mutta en ole raaskinut Tukholmasta semmoista ostaa; aika kalliita siellä ovat ! Mutta viime keväänsä löysin semmoisen täältä kirpputorilta. En tiedä onko "aito", mutta kaunis on - vihreä ja valkoisia kukkia. Tuossa ratsu seisoo hyllyn päällä ja siitä tulee iloinen mieli ! t: Tiina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pitää palata sinne uudestaan, ja silloin toivottavasti päästään kakkupöytään !!!
   Ja lupaan, silloin kuvataan :))

   Joo,minäkin tykkään näistä dalahevosista just kun ovat niin ihanan raikkaan värisiä, ja tosiaan, saavat kyllä hyvällä mielelle!

   Radera
 3. Kiitos kivasta Taxingen kierroksesta! Siellä on hurjan kaunista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jos on aikaa täällä käydessä, kannattaa ihmeessä käydä!

   Radera