Viikonloppu, ja varsinkin lauantai muistutti melkein työpäivää.Oli niin paljon tekemistä, etten edes uskaltanut kirjoittaa "mitä pitäis tehdä"-listaa...olisin taatusti luhistunut jo pelkästään listan lukemisesta. No, nyt on hommat kunnossa......eli pakkanen täynnä leipomuksia, kellari siivottu ja kotikin tuli puunattua siinä sivussa...
Kun pitää nopeasti saada aikaiseksi jotain hirmu hyvää, niin piirakat ovat ehdoton suosikkini.Sekä piirakka, että pikku-piirakat ( nu menar jag>> paj och piroger)...onko suomeksi erikseen kyseisiä sanoja..?!
Kreikkalainen piirakka:
Piirakan pohja:
3 rkl rapsiöljyä
2 dl jauhoja
3 rkl vettä
suolaa
Esipaista piiraan pohja 175 asteessa n. 15 min
Kreikkalainen täyte:
Paista pannulla:
300-400 g pinaattia
tilliä
persiljjaa
1 sipuli (pieneksi hakattu)
suolaa,pippuria
Anna pinaattitäytteen jäähtyä...
Kaada pinaatti -täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle
nypi 200 g kreikkalaista fetajuustoa( huom. älä huuhtele, jotta pitää suolaisuuden!!!) pinaatin joukkoon
koristele tomaattisiivuin
lisää joukkoon muna-maito :
3 dl maitoa
2 kananmunaa
1 - 2 tlk valkopippuria
Paista uunin keskiosassa 175 asteessaa, kunnes huomaat pinnan saavan kauniin punertavan värin, noin 25 min
Tämä on nopeatekoinen ja maukas . Piirakan voi täyttää esim.
- jauhelihalla kera taco-mausteen
- kinkkua ja juustoa + paprika
- erilaisilla juustoilla
- kana+ananas+curry
Ja kreikkalaisia pikku-piirakoita...
Piirakoiden resepti:
1 tuorehiivaa/ vaihtoehtoisesti 2 pussia kuivahiivaa
1 lasi kädenlämpöistä vettä
1 lasi luonnonjugurttia
1 lasi rapsiöjyä/oliiviöljyä (jos haluaa enemmän makua)
vehnäjauhoja (taikinan pitää jäädä pehmoiseksi, mutta ei tattua käsiin)
suolaa
Työstä taikina kuten tekisit pulla- tai leipätaikinan.Anna nousta n. 30 min
kauli taikina
tee pyöreällä jälkiruokamaljalla ympyröitä kaulittuun taikinaan, ja täytä:
pinaattitäyte:
tee kuten isomman piiraan ohjeessa
feta-juusto täyte:
- fetajuustoa
- raejuustoa
- kuivattua minttua
- paprikajauhetta
- 1 vatkattu muna
Voit pikku-piiraat täyttää erikseen edellä mainituilla, tai sekoittaa keskenään.
Kun olet "ympyrät" täyttänyt, niin sulje ne puolikuuksi, ja voitele munankeltuaisella.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 - 15 min
Nämä ovat kreikkalaisen reseptin mukaan tehtyjä. Mutta näitähän voi tehdä yhtä hyvin tämän ohjeen mukaan.
Iloista alkanutta viikkoa kaikille!
By Kirsikka
Hei sinulle olisi tunnustus blogissani :)
SvaraRaderaMielettömän ihania leipomuksia. Vois vaikka viikonloppuna leipoa. Kiitti ohjeista! Kivaa Viikkoa :)
SvaraRaderaNAM ;D
SvaraRadera"söisi suu, vetäisi vatsa vaan ei kestä hennot sääret"....
SvaraRaderaVarsinkaan minulla.......
T.Äityli