27 december, 2012

Our Xmas 2012

Joulukalenterin 24. luukku
Kolmen päivän Varsovan matka.

Vietimme Jouluaaton ja joulupäivät tarumaisessa Varsovassa, Puolassa.
Matka alkoi jännittävissä merkeissä, koska lentokenttä jonne olimme laskeutumassa oli suljettu huonokuntoisen liitoradan vuoksi- mutta onneksemme Chopenin kenttä, jonne lopulta laskeuduimme olikin paljon lähempänä Varsovan keskustaa.

Jouluaattona laskeuduimme sumuiseen Varsovaan. Laukut jätimme hotellihuoneeseen, ja matkasimme katsomaan Varsovan vanhaa kaupunkia (itse asiassa ei kovinkaan vanha, sillä 2, maailmansodassa Varsova tuhoitui täysin pommituksissa)...kuljimme läpi tarumaisen ja hiljaisen Nowy Swiatin.
 Joulaattona puolalaiset juhlivat kotonaan perheen kesken, ja kadut ovat hiljaisia.
Mutta Joulupäivänä kansaa oli liikkeellä.....hyvä kun pääsi eteenpäin !!

Vnahasta kaupungista löytyi ihastuttavat joulumarkkinat, joista muistoksi jäi aivan ihana kirjottu laukku .
Se jäikin ainoaksi ostokseksi,
sillä kaikki kaupat ovat kiinni (hyvä kukkarolle!!!) joulunpyhät Puolassa.

Puolaan, ja Varsovaan haluan ehdottomasti takaisin ....

Minkälainen oli sinun Joulusi 2012?

Suloista torstaita, ja viikonloppua,

By Kirsikka

18 kommentarer:

 1. Voi kuinka ihana Varsova postaus! Vietin aikoinaan paikassa enenmmän aikaa yliopisto-opintojen vuoksi ja tutuksi tuli nämä sumuiset päivät, jolloin ei pystynyt kentälle laskeutumaan. Onneksi pääsitte loppujenlopuksi perille nauttimaan tunnelmasta. Stare Miasto uudelleenrakennettiin lähes samanlaiseksi, kuin se oli ennen tuhoja. Oletteko muuten Krakovassa käyneet? Se on vielä tarumaisempaa, siellä kun kaikki vanha on oikeasti vanhaa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Domi!
   Meillä on puolalaisia ystäviä täällä, jotka aina kertoivat Puolasta - asian piti ilmeisesti kypsyä rauhassa. Nyt matkan tehtyä, mieleni tekee uudelleen sinne, ja kuten kerroti Krakov, voisi olla seuraava kohde :)

   Radera
 2. Ihastuttavissa maisemissa ootte joulua viettäneet <3.
  Upeat nuo jouluvalaistukset ja kaikki!

  Meijän joulu vietettiin omassa kotona ja vain omalla perheellä <3.Joskin sairastaen :/ 5/6 joutui kuumetaudin kynsiin.Pyhät meni potilaita(itse mukaan lukeutuen) hoidellen ja päivystyksessä istuen...onneksi myös herkuista,lahjoista ja perheestä nauttien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toivottavasti olette kaikki toipuneet kuumetaudista, ja pääsette yhdessä juhlimaan Uutta tulevaa Vuotta!

   Radera
 3. Oi, miten kaunis Varsovan joulu onkaan!

  Toivottelen mukavia välipäiviä! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Kaisa...kyllä, en olisi uskonut että Varsova voi olla noin kaunis jouluasussaan!!

   Radera
 4. Upeita kuvia Kirsikka! en ole tuolla koskaan ollut,mutta ihania kuvauskohteita tuolta näköjään löytyy:) Se lentokenttä tosin on kamalan epäpersoonallinen,jouduin kesällä viettämään siellä liian monta tuntia....
  Mukavaa loppuvuotta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kenttä on ihmeen pieni, kun ajattelee, että sieltä on lentoja ympäri maailmaa?? Jos vielä joudut siellä kentällä odotteleen, suosittelen lämpimästi Varsovassa käyntiä...kentältä n. 10 km keskustaan!

   Radera
 5. Kaunista, nuo iltakuvat ovat upeita.
  Meillä paistoi aurinko jouluna sittenkin, mitä onnea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jouluaattona, sumun laskeutuessa Varsovan ylle...tuntui, kuin olisin ollut kauniissa sadussa.
   Täällä kaivataan aurinkoa ....ja paljon!!!

   Radera
 6. Upean näköistä! Varmasti virkistävä matka. Meillä joulu kului rauhallisissa merkeissä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oli kiva kahden aikuisen joulu :)

   Radera
 7. AIVAN MAHTAVAA!
  Kyllä tonne täytyy päästä...mennäänkös yhdessä?kunhan tässä kevät koittaa niin sitten startataan!!!!!!!!!!Ihanaa talvipäivää sinne Tukholmaan.!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä vain, äiti !!!
   Mennään minne vaan ... :))

   Radera
 8. Hyvää Vuoden Loppua ja Onnea Kaikkeen Uuteen !

  Mietin kovasti, missä mahdatte joulunne viettää...En arvannut; veikkasin mielessäni Prahaa ! Mutta upean paikan näköjään joulullenne löysitte ! Ihania ja tunnelmallisia kuvia ! Minua olisi ehkä vähän (?) harmittanut tuo kauppojen kiinni oleminen -- ihan totta ! Niin kovin tavaraan kiintynyt taidan olla...(noloa). Puolassa olen käynyt isojen tyttöjeni kanssa (olivat silloin tosin pieniä). Veljeni asui useita vuosia Puolassa parissakin eri kaupungissa / kylässä, kun hän oli siellä joissakin projekteissa insinöörinä (en ymmärrä yhtään, mitä hän tekee oikeasti työkseen). Me kävimme heillä paikassa nimeltä Lakow (muistaakseni), josta sitten reissusimme siellä sun täällä. Lakow oli silloin pieni paikka, jossa oli upea ostoskeskus...Onneksi veljeni vaimo on samanlainen tuhlari kuin minä...

  Meidän joulu meni rauhallisesti ja rennosti; ensimmäinen joulu tässä talossa ilman joulupukkia...Valitettavasti oli kuitenkin niin kylmä, että en tarjennut uudessa ja kaunissa mekossani. Ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti; lahjoista puhumattakaan...Meillä on ihana ja oikea kuusi; se tuoksuu niin hyvältä -- joululta !

  Olen vielä lomalla, mutta arki alkoi osittain jo eilen. Mies meni töihin ja täällä kävi joku mies mittaamassa mahdollisia putkirikon aiheuttamia kosteusvahinkoja. ELÄKÖÖN ! Katkennut putki on vuotanut talon alle maaperään, mikä tarkoittaa sitä, että lattioita EI tarvitse kaivaa auki ja uudet putket voidaan vetää pintaan (?). Seiniä kyllä joudutaan puhkomaan...Näinä aikoina olen kyllä toivonut asuvani vuokralla kaupungin keskellä, mutta oikeasti en kyllä mihinkään muuttaisi !

  Ihanaa ja Iloista Viikonloppua ! Perjantaihan on lempipäiväsi ? t: Tiina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älä pyörry nyt....lennot maksoi 8 kr plus verot ( 240 kr, kahdelta), eli en voinut vastustaa...hotellinkin löysimme edullisesti, ja aivan mahtava aamupala kuului hintaan , hotelli oli aivan Varsovan keskustassa.
   Varsovaan pitää kyllä päästä uudestaan.......ja käydä vaikka niillä kuuluisilla puolalaisella vuoristolla!

   Kuusta ei meille laitettu tänä vuonna- hain kyllä metsästä (myrskyn kaatama kuusi!) havuja tuomaan joulutuoksua kotiimme. Eilen jo siivosin joulunkin meiltä pois, ja innostuin siivoamaan oikein kunnolla kaikki laatikotkin (siinä menikin se päivä, ja illalla oli selkä kipee-mutta kannatti).

   Ihana, positiivinen uutinen putkivahingosta...

   Perjantai on paras päivä....ja perjantaina saapui pikku-prinsessakin tänne äitinsä ja tätinsä kanssa.Oli ihanaa, ja nyt suunnitellaan vaatekutsuja Suomeen :))

   Radera
 9. Hienon näköistä! Erilainen joulu. Meidän joulu oli kovin samanoloinen kuin ennenkin. Mielessäni on pyörinyt jo pari vuotta joulumatkailu, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkä en ole siihen vielä valmiskaan :) Joulujen vietto kuitenkin muuttuu vuosien vieriessä ja olen yrittänyt hiljalleen valmentautua siihen, että aina ei ole samanlaista. Pojille saattaa muodostua omiakin perinteitään puolisoiden myötä ja olisi aika kauheaa jos omat jouluperinteet olisivat aivan "kiveen kirjoitettuja". Tärkeintä on keskittyä joulun sanomaan <3, miten sen nyt kukakin mieltää.
  Onnellista ja siunattua uutta vuotta 2013 teille!
  Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meillä on ollut erilaisia jouluja jo monen monta vuotta.

   Kymmenen vuotta sitten oli mielenkiintoisin joulu minulla - heräsin aatto aamuna Farayassa, Libanonissa, katselin parvekkeelta miten suuret kämmenen kokoiset lumihiutaleet peittivät maan ..... ja tunsin miten joulutunnelma täytti sydämeni.
   Jouluaatto iltana matkasimme vuoristosta ( Faraya) Beiruthiin joulu illalliselle...ventovieraita (silloin!) ihmisiä ...ja tunsin miten onnellinen olen.

   Joulu on totisesti sydämessä!!!

   Radera