17 februari, 2011

Lavande-Lavandin

Aika menee siivillä, ja monen monta iltaa olen ajatellut, että nyt pitää löytää aikaa, jotta ehtisin lukemaan kaikkia ihania blogeja, ja kommentoimaan....tänään järjestin aikaa.Itse asiassa mieheni lukee Ruotsia kaksi iltaa viikossa, ja tämä on se toinen ilta!!! Huomasin, että minulta oli jäänyt väliin kaikki ihanat arvonnat, elikkä se asia piti ensimmäiseksi saada kuntoon.....ainakin kymmenessä blogissa on arvonta....ja nyt minäkin niissä mukana....ja aivan uskomattoman ihania palkintoja!!!!Joku onnellinen voittaa!!! <3 <3 <3

Päivät kun olen töissä, ja työmatkoihinkin uppoaa aika lailla aikaa, niin ei jää paljon aikaa harrastuksille.........ja jos on aikaa, niin on energiavarastot loppu.Kirjoittaisin mielelläni, että kevättä kohden ollaan menossa.............mutta kun on oikein kunnon PAKKASTALVI...kylmää, viimaa,mutta joo.........päivät on pidentyneet huomattavasti.Aamusta ja illasta huomaa päivän pidentyneen.

Löysin paikalliselta kirpputorilta aivan ihanan kankaan.Kukkasia, perhosia, sudenkorentoja,leppäkerttuja valkoisella pohjalla.Pesin kankaan ja leikkelin erikokoisia sydämiä, jotka täytin huumaavan ihanalla laventelilla.....naruksi "revin" ohuesta puuvillakankaasta nauhoja.Niistä tuli nättejä, ja voi tätä ihanaa tuoksua.Kangasta on vielä vaikka millä mitalla......ompelin muutaman keittiönpyyhkeenkin, ja mitä seuraavaksi?

Täytellessäni sydämiä laventelilla, mieleeni tuli yksi asia.......
kuinka moni teistä tietää mikä on lavande ja lavandinin ero??   

Molemmathan tuoksuvat aivan samalta.....

Lavandessa on rauhoittava vaikutus ja on erittäin hintava, kun taas lavandin on paljon halvempi, mutta ei rauhoittavaa(lääkitsevää) vaikutusta.

Tänään onkin jo torstai, ja huomenna viikon paras päivä!!!

Hyvää loppuviikkoa, ja kiitos ihanista kommenteistanne....

By Kirsikka   
                                                             6 kommentarer:

 1. Täällä on sama ongelma,ei tahdo ehtiä millään käymään blogeissa vaikka kuinka tahtoisi.Nopeasti yritän ainakin käydä kurkkaamassa kuulumiset,aina en ehdi edes jättämään kommenttia vaikka tahtoisinkin.Ilta on niin lyhyt,varsinkin jos yrittää vielä jotain omia harrastuksia puuhastella.

  Ihania sydämiä.Ja aivan ihana kangas.
  Kävin tänään ostamassa vanua tilkkupeittoihin ja pitihän sitä kurkata kankaitakin.Aivan ihanaa ruusukangasta oli,mutta en kuitenkaan ostanut.Ensin pitää saada tehtyä peitot valmiiksi.

  Olen joskus miettinyt että mistä kauppasta tuota laventelia saa.Ei ole tullut vielä missään eteen täällä pikku paikkakunnallla.
  En tiennyt että niissä on jotain eroakin.

  Oikein mukavaa loppuviikkoa.

  SvaraRadera
 2. Jaana-Elina:olen Ranskasta(provencestä) ostanut.se tuoksuu vuosia!!!
  Luulisin, että sitä vois ehkä tilata jostain??!!

  SvaraRadera
 3. Hej! Skoj att du vill vara med om min utlottning..
  Här i H:fors trakten är det -31 nu i kväll.. Burrr...
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 4. Ai niissä on eroa tuollakin asteella!? Sen olen oppinut, että tuoksuöljyillä ja eteerisilläöljyillä, niin laventeli,kuin muutkin, on tuo sama ero; eteerisessä on myös vaikutuksia,mutta tuoksussa vain tuoksu. Mutta tuo kyllä tuoksuu tosi pitkään! Ihania juttuja olet tehnyt! :)

  SvaraRadera
 5. Täällä ihan sama, käyn lukemassa pikaisesti (luen vielä niin montaa blogia), mutta haluas
  isin usein kommentoida, mutta ei vaan saa aikaiseksi ja sitten myöhemmin harmittaa, miksi tämä ainainen kiire vaivaa ?! ..varmaankin itse tehtyä ...
  Ihania sydämiä ja knagaskin aika hurmaava.
  Mukavaa viikonloppua!
  -päivi-

  SvaraRadera
 6. Vuorokaudessa ei ole edelleenkän kuin 24 tuntia :), pitenevät päivät kyllä piristävät.
  Voi miten ihanan kankaan olet löytänyt ja heti ommellut siitä vaikka mitä.
  Kiitos laventeli-tietoiskusta.
  Mukavaa viikon parasta päivää sinulle!

  SvaraRadera