24 januari, 2016

Joulu Libanonissa

Joulun  ja Uuden Vuoden vietimme aurinkoisessa Libanonissa. Isännän kotimaassa, minulla oli sekalaiset  tunteet  sinne mennessä , koska Isännän  vuotta  vanhempi veli oli kuollut tapaturmaisesti kolme  kuukautta ennen.  Yhdessä  olimme suunnitelleet Yhdessä vietettäviä hetkiä,  mutta  kohtalo oli päättänyt muuta. Libanonissa olivat päässeet  suurimman surun  yli  ja elämä  yrittää jatkaa omalla  mallillaan. Mutta koteja  ei koristeltu joulukuntoon  mikä   minua  hämmensi ...

No, joulukoristettuja katuja ja ostoskeskuksia löytyi, jotta  tiesi  että  oli Joulun aika.


Meri  on niin minun  elementtini , ja Byblos  tarjosi  parastaan,  24 lämpäastetta, sininen  taivas ja Välimeri. ..niistä  olikin minun  onneni  sinä päivänä  tehty. Mutta. ....
Libanon  oli muuttunut, ei se ollut  sama Libanon  kuin viimeeksi,  en tiedä  tarkalleen mikä  aiheutti  tämän  tunteen  minussa ????
Minkä  tiedän  niin puolet  väestöstä on nyt  pakolaisia ja resursseja  ei löydy,  nämä valtavat  summat  rahaa  jotka  mekin  täällä laitetaan  yhtä  pakolaista  kohtaan pystytään jo auttamaan kymmeniä,  jollei  satoja  avun  tarpeessa  olevia siellä.  Missä  mättää???

Hei  vaan  Libanon, 
Palaanko?
Tällä  hetkellä  en osaa  sanoa. ..


By Kirsikka

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Kyllä Irmastiina, talviaikaan voi lasketella vuorilla ja välimeressä uida :)

   Radera
 2. Voi sentään ! +24 lämmintä ? Keski-Suomessa ovat pakkaset paukkuneet - ennätys Laukaan keskustassa on ollut -34, mutta meillä vaan -29,9... Villasukkia, lapasia ja toppahousuja on tarvittu. Minäkin siirryin pyörän päältä linja-autoon, vaikka lähes vihaan niiden odottamista. Pakkaset ovat hidastaneet linja-autoja ja ne ovat lähes aina myöhässä.

  Teidän joulu oli sitten surulla väritetty ? Toivottavasti vuoden alkusi on käynnistynyt kirkkailla väreillä ? t: Tiina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vähän ankealta tosiaan tuntui, mutta ihanat ilmat piristivät!
   Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin ompeluilla :) Postauksissa niistäkin lisää . Hyvää alkavaa viikkoa!

   Radera
 3. Iloa ja valoa tälle vuodelle!

  Eleni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efkaristo Eleni, episis <3
   Kaikkea hyvää uudelle vuodelle !

   Radera