06 april, 2014

Krakow
Paikallisilta markkinoilta löytyi täysnahkasia sandaaleita puolilmatteks.
Mitään ei pitänyt ostaa.... neljät parit löytyi kuitenkin matkalaukusta !!!!


Minä,ja mitä minä kuvasinkaan........ ei kun eteenpäin !
Viikko sitten vietettiin viisi aurinkoista kevätpäivää Puolan Krakowassa. Paljon nähtävää,vanhaa historiaa,linna mahtavine puistoineen,kirkkoja,synagoogeja,getto ja pienen automatkan päässä yksi karmeimmista toisen maailmansodan aikaisista keskitysleireistä...siellä emme käyneet, meille riitti museossa nähdyt järkyttävät kuvat....miten ihminen voikin olla niin julma toinen toistaan kohtaan ???

Krakow on erittäin kaunis, ja hintatasoltaan erittäin edullinen. Edullisia puolassa suunniteltuja ja ommeltuja vaatteita  löytyy mm.la perle ja click liikkeistä. Ruoka oli halpaa ja hyvää, jäkiruuat ja leivokset suussa sulavia... ( leivokset n. 2-3 zlotia = 4-6 kr) . Hampurilaisbaarien sijasta Krakowista löytyy "voileipä"-kioskeja, 7-8 zlotilla Saa aikamoisen lämpimän voileivän...ja vaikka millä mausteilla.

By Kirsikka


10 kommentarer:

 1. Upeita kuvia! Tuli matkakuume just nyt heti :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaunis Krakova,oltiin hyvällä ajalla kun vielä ei ollut hirveesti turisteja .

   Radera
 2. Kiitos postauksesta!!Tuonne olemme kesällä menossa mutta päätavoitteena meillä käydä tuolla keskitysleirillä myös. Ihania vanhoja taloja ja tunnelma:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paljon historiaa,paljon katseltavaa ja edullista kuten jo postauksessa kirjoittelinkin.Muistakaa maistaa paikallista lämmintä leipää plac novyltä löydätte monta leipäkioskia.

   Radera
 3. Oi, Krakowa on todella ihana kaupunki! Tykkään itse asiassa Puolasta todella paljon muutenkin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaipasin lempielementtiäni,vettä krakovasta.oli pienen pieni joki kylläkin.. mutta vanhat talot,ja vanhat ikkunat kiehtoivat...ehkä vielä joskus uudestaan sinne...

   Radera
 4. Mainiota, mainiota ! Matkasi taisi olla vähintäänkin onnistunut ? Minä en ole koskaan käynyt yhdelläkään keskitysleirillä, mutta Mies on sotahistoriasta kiinnostuneena käynyt useammassakin. Minulle riitti jo vuosia sitten Berliinissä "muurimuseo". En voi millään hyväksyä tai ymmärtää mitään julmuutta ! Äkkiseltään sanoisin, että ihminen on pedoista julmin !

  Mutta paasaukset sikseen ja nautitaan ihanista matkakuvistasi ! Melkein alkaa olla matkakuumetta, mutta ei käy nyt matkustelu tai muukaan lomailu tässä kohti elämää. Tai siis voisin sanoa, että minulla ei ole juuri nyt muuta elämää kuin se ikuisista ikuisin opinnäytetyö -- tulen vielä hulluksi ! t: Tiina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iltaa sisukas opiskelija :)
   Minä yritän löytää inspiraatiota ompeluun tai pikemminkin aikaa. Ostin treenikortin ja käyn kaiken maailman passeissa nyt...core,zumba,shbam,yoga,bodybalace....sillä seurauksella että joka paikkaa särkee,mutta hauskaa on !!!
   Hyvää yötä ihana ystävä !

   Radera