08 april, 2012

Spring spirits - kevät tuulahduksia


Kevättuulahduksia Riikasta.
Riikasta löytyy kaikkea joka makuun ja joka lähtöön....

harmaata - väriä
vanhaa - modernia
kallista - halpaa
käsitöitä - tehdastuotantoa
kaunista - rumaa
.....
ja tietusti villalankaa sateenkaaren kaikissa ihanissa väreissä!!

Kivasti vierähti muutama päivä Riikassa, ja tuli pikku-loma kaiken kiireen ja kaaoksen ( työ !!! ) keskelle.Ilmat yllättivät..ja oli raastavan kylmää, luntakin tuli kuin jouluaattona , mutta kun on loma, niin siitä yritetään nauttia - hinnalla millä hyvänsä .

Hinnasta puheenollen, löysimme suloisen aidon Riikalaisen pikku-kahvilan suurista kauppahalleista, kaksi kahvia plus neljä vastaleivottua pullaa teki 14 kr - yhteensä!

Iltasin kävimme syömässä Espanjalaisessa ravintolaketjussa..
kunnon ruoka-annos, plus salaattia, vastapuristettu  tuoremehu ja kahvi ...n. 20 kr !!!

Eli, Riikassa ei saa kyllä rahaa menemään, tietysti jos ei nyt halua välttämättä vanhan kaupungin uuteen galleriaan, ja ostaa sieltä merkkivaatteita (samaan hintaan kuin täältä Ruotsista).

Villalankoja piti tietysti kotiin raahata, mutta kotiin palasimme muutama lati vielä taskussa :)

Kangaskauppoja emme nähneet missään, ei hakemalla haettukaan.Olisi ollut kiva vain törmätä aitoon riikalaiseen kangaskauppaan....tiedä vielä mitä ihania venäjän aikaisia kankaita oltais löydetty!!!!
Ehkä seuraavalla kerralla jo löydetään !!


Suloista pääsiäisen jatkoa !!
By Kirsikka

13 kommentarer:

 1. Hienoja kuvia...Varsinkin nuo mantsikanmöllykät :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, se tori on aivan mahtava...sieltä löytyy vaikka mitä, ja jollei torilta löydy, niin löyty kauppahalleista!

   Radera
 2. Kivan värikäs tuulahdus reissusta.Mukavia pääsiäisen jatkoja=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, Pitsienkeli!!
   Takaisin arkipäivässä, mutta pääsiäinen meni ihanasti, toivottavasti teilläkin oli ihana pääsiäinen!

   Radera
 3. Voi että ! Ihania kuvia ! Nuo puiset enkelit (?) olivat ihania; olisin ehdottamasti halunnut tuon, jolla oli sininen mekko / liivihame. t:Tiina

  Minun / meidän pääsiäinen on mennyt levätessä. Mies on sairaana; kohta viikon, mutta 15-vuotias on toipunut -- lopultakin. Oli 5 päivää pois koulusta. Minun pitäisi tehdä ensi viikkoa varten luento lapsen seksuaalisesta kehityksestä yhteen koulutukseen (iltapäiväkerhojen ohjaajakoulutus), mutta en millään viitsisi...Olen koulutukseni lisäksi seksuaaliterapeutti ja -neuvoja; minulla ei ole yksitysvastaanottoa, joten oman työ ohessa tapaan lähinnä kaltoinkohdeltuja yms. Jos saisin valita, tekisin pelkästään koulutustyötä, mutta ei ole vielä sellaista työtä löytynyt. Joko sinun ajatuksesi työn tiimoilta on selvinnyt ?

  Hauskaa pääsiäisen jatkoa ! Jään innolla odottamaan puotiisi ehkä ilmestyviä enkeleitä ? Olin ajatellut, mutta pari / kolme kevään ylioppilasta saisi sellaisen lähtiessään maailmalle...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiina, toivottavasti teillä jo voidaan paremmin.Täälläkin oli mies yli viikon kipeenä.......ja vähintään teki kuolemaa, huh-huh!!
   Toivottavasti löydät etsimääsi työtä, pidän peukkuja täällä!
   Itse pyöriskelen ajatusteni kanssa, meillä on isäntä työttömänä, ja siksi en uskalla "repäistä", mutta olen katsellut muita työpaikkoja (edistystä minulta!!)
   Iloa viikkoosi!

   Radera
 4. Tuolla joskus muutama tunti tullut vietettyä, piti mennä Pietariin, mutta viisumiongelmien vuoksi koko laivalastillinen päädettiinkin Riikaan :)
  Alimman kuvan vasemman puoleisesta kirkontornista on komeat näkymät yli kaupungin....ja tuuli tarttuu siihen aika mukavasti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tykkään Riikasta, mutta tällä kertaa oli aivan liian kylmä......hrrrr!!
   Pietarin kirkosta on tosiaan hyvät näköalat!!

   Radera
 5. Ihana tunnelma noissa Riikan kuvissa... minäkin tykästyin kaupunkiin siellä käydessäni niin, että palasin sinne lasten kanssa syyslomalla uudelleen. Siitä on kyllä jo vuosia, mutta vieläkin muistellaan sit'ä reissua hymyssä suin :D
  Kivaa ja energistä pian alkavaa uutta viikkoa sinulle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taisin itse tykästyä liikaakin..pari kertaa käytiin isännän kanssa kahdestaan, viime vuonna kävin kaksi kertaa, ja nyt......eiköhän ala riittää!!??
   Iloista viikkoa sinulle ihana Ellis!!

   Radera
  2. Riikasta tykkään, ja sinne haluaa aina takaisin.meiltä on niin halpoja lentoja sinne, ja laivamatkat välillä puol`ilmasia.
   Iloista viikkoa Ellis!!

   Radera
 6. Ihana kaupunki tuo Riika. Sieltä on tukutttain kuvia. Vietettiin siellä edellis uusivuosi.
  Hienot kuvat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuulostaa hyvältä.....oliko siellä kylmä silloin?
   Suloista alkanutta viikkoa!

   Radera