03 maj, 2011

Isäntä leipoo..Maamoul maa fstok halabi

...maamoulia.Libanonilaisia pikkuleipiä.

Anopin reseptillä:
Maamoul maa fstok halabi
(pikkuleipiä pistaasipähkinä täytteellä)

Taikina:

4 kuppia mannasuurimoita
1 kuppi perunajauhoja
2 kuppia sulatettua voita(suolatonta)
1/2 tsk kuivahiivaa
1/2 tsk sarviapilaa (??)
1/4 kuppia ruusuvettä
1/4 kuppia appelsiininkukkavettä

Sekoita aineet hyvin keskenään, ja anna taikinan vetäytyä n. 12 tuntia

Täyte:

2 kuppia pistaasipähkinöitä, suolattomia (pieneksi hakattuna)
1/4 kuppia sokeria
1 msk appelsiininkukkavettä
1 msk ruusuvettä

Täytteen annetaan vetäytyä myös 12 tuntia.

250 C , 5-10 min
Ja lopuksi tomusokeria valmiiden pikkuleipien päälle.







 Maku on vähän erilainen ennen kuin tottuu...maistuu aluksi "hajuvedeltä" ruusu ja appelsiinikukka vedestä johtuen. Mutta kivan erilaista...
suosittelen...kokeilkaa!

By Kirsikka

6 kommentarer:

  1. Oi miten kaunis blogi sinulla ja herkullisen näköiset pikkuleivät!

    SvaraRadera
  2. Lovviisa: Ole varovainen "kukkavesien" kanssa, ovat aika voimakas aromisia.Voisin kuvitella, että jos vaihtais nämä "kukkaisvedet", vaikkapa konjakkiin, vois tulla tosi-tosi hyviä!!

    Maija: Kiitos Maija, ja tervetuloa...pistäydyn vastavierailulla kun löydän aikaa <3

    SvaraRadera
  3. On varmaan hyviä :) Mutta en voi kuin ihmetellä, miten taitava ompelija Sinä olet!!!

    SvaraRadera
  4. Tosi herkullisen näköisiä pikkuleipiä- taitavat minulta tosin jäädä tekemättä, kun eivät suomalaisetkaan oikein onnistu. Tai ehkä johtuu ajanpuutteesta..:) Kivaa viikkoa!

    SvaraRadera
  5. Mielenkiintoisen kuuloisia. Taytyy ehdottomasti kokeilla. Ikina tallaisista kuullutkaan.

    Hauskaa viikonloppua!

    SvaraRadera