09 juli, 2011

Mekko lauantai- dress-saturday

Täällä on ensimmäisenä kesälomapäivänä ommeltu mekkoja.

Vihreä mekko on nyt valmis...vihdoin ja viimein.Ompelin mekon alle tyllin samanvärisestä kuin mekkokin, mutta aikani sitä katsellessa tulin siihen tulokseen, että ilman on parempi.Alkuperäinen ajatukseni mekkoon oli, että tekisin siitä olkaimettoman, mutta taas itseni tuntien, päädyin laittamaan olkainnauhat.Laitoin ne kyllä mahdollisimman sivuille, ja taakse vielä ristiin, niin on vähän erikoisempi. Kotoa löytyi strassinauhaa, ja sen ompelin käsin kiinni yläosaan.Selkään laitoin strassi-napin. Kaavoja ei ole tähän malliin, vaan kangasta rohkeasti leikaten, pliiseitä silittämällä ja itse sovittelemalla sain siitä itselleni istuvan.
Mekon kuvaamiset eivät ole kaikkein helpointa hommaa....kyselin isännän apua, ja eihän niistä mitään tullut( sorry, rakas!)..Yksi onkin jo aikaisemmin blogissa vilahtanut, vaikkakin silloin tunika mallisena. Löysin onneksi kaapin pohjalta samaa kangasta ja sain jatkettua tunikaa mekoksi asti....luulen että tulee käytettyä enempi näin...Ja sit vielä päivän ispiraatioon.....
kaapista löytyi tämä aivan ihana silkkikangas, enkä saanut pidettyä sormiani irti siitä.....
kaulukseen laitoin viseliiniä, jotta pystyin jättämään kauluksen huolittelematta, laitoin turkooseilla kankailla päällystettyjä nappeja piristämään kaula-aukkoa.Tämä mekko on myös tehty ilman kaavoja, mittaamalla "kainalopaikat" ja rypyttämällä ylhäältä etu ja takakappaleet .......I made dresses on my first day of holidays.
Two first dresses I started before but finsihed today, The last one is this day´s inspiration.I could not hold my hands from this beautiful material..colours are just wonderful and it is silk.
Now I feel for bed.........
new day tomorrow!!

Hyviä öitä helteisestä Tukholmasta!

By Kirsikka


8 kommentarer:

 1. Voi miten ihania mekkoja..☺ olet kyllä taitava käsistäsi...☺

  SvaraRadera
 2. Irmastiina: Kiitos :) !! Otin aamulla uudestaan muutaman kuvan eilisen päivän inspiraatioista....nyt näyttää väritkin oikeilta!

  SvaraRadera
 3. Ihania mekkoja!
  Tosi taivasti osaaat mekkoja tehdä..
  Helteistä heinäkuuta!

  SvaraRadera
 4. Taika: Kiitos! Ens viikoks luvattu tänne jo viileämpää.....muta me lähdetään helteeseen :)

  SvaraRadera
 5. Upeita mekkoja olet taas ommellut!
  Ihanaa matkaa teille :)

  SvaraRadera
 6. Ellis: Kiitos!!! Huomenna matkataan ihanaan Libanoniin! <3

  SvaraRadera
 7. Hej ! Vad skicklig du är.. Det är ju super svårt att få draperingar att sitta så väl som du fått på din turkosa klänning. Den klänningen är som en sommardröm!
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 8. Ihania mekkoja ja tuo
  vihreä oli mun suosikkini:)

  Jamssi

  SvaraRadera